sindikat

POST INFO 734


18. lipnja 2019.

67 JE PREVIŠE - PRIKUPLJENO 748.624 POTPISA

U organiziranoj povorci, predstavnici inicijative "67 je previše" zajedno sa sindikalnim aktivistima predali su predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću 65 kutija sa 748.624 prikupljena potpisa - dvostruko više nego što je potrebno za raspisivanje referenduma protiv produljenja radnog vijeka. Prije dolaska u Sabor, okupili su se na Katarininom trgu. Simbolično, donijeli su 65 kutija jer je sve više - previše, poručuju. Očekuju da saborska procedura krene što prije, da se potpisi što prije počnu kontrolirati, da to ne traje predugo i očekuju da se brzo raspiše referendum. Dodali su da nema mjesta za pregovore, što ističu već duže vrijeme. "U ovome trenutku više nema mjesta niti vremena za pregovore. Pregovore smo inicirali krajem prošle godine, no Vlada nije mislila da treba s njima sjesti i razgovarati, zato smo došli do skupljanja potpisa. U ovom trenutku, kada je skupljen ovoliki veliki broj potpisa građana koji su dali svoj potpis da se raspiše referendum, mi kao inicijativa nemamo ništa drugo nego da se referendum raspiše, mi imamo odgovornost prema njima, zato pregovori ne dolaze u obzir i očekuju raspisivanje referenduma", poručili su iz Inicijative. Želimo naglasiti da su veliki doprinos uspjehu ove inicijative dali i povjerenici HSP-a kao županijski koordinatori, članovi koordinacija, voditelji potpisnih mjesta i ustrajni sakupljači potpisa građana. Hvala i čestitke svima!

ODRŽANI SKUPOVI RADNIKA U GP1

Radničko vijeće Grupe područja 1 ovog je tjedna održalo dva skupa radnika u Zagrebu. Prvi je održan 11. lipnja u Branimirovoj 4, Sortirnica, a drugi 12. lipnja u poslovnom prostoru Jankomir. Kroz točke dnevnog reda podnesen je Izvještaj o poslovanju, radu Radničkog vijeća GP1, stanju i mjerama zaštite na radu, a najzanimljivija točka bila je preseljenje u NSC – novi sortirni centar. Odaziv radnika je bio odličan, a upravo je preseljenje u NSC (čiji se početak planira ovih dana), jedan od glavnih razloga velikom odazivu. Najaktualnija pitanja bila su vezana uz prijevoz do NSC-a; naknada za prijevoz, organizirani prijevoz i parkirna mjesta, budući da u Sektoru sortiranja Zagreb radi većina radnika koji putuju iz udaljenih mjesta Krapinsko – zagorske županije te istočnog dijela grada, a s obzirom na specifičnost radnih vremena sortirnice. Direktor Službe sortiranja izvijestio je radnike da će ovih dana na kućne adrese dobiti „pismo“ sa točnim informacijama o dolasku na radno mjesto u NCS. Sortirnica Zagreb svakodnevno zaprima enormne količine pošiljaka, koje se većim dijelom razvrstavaju ručno, a budući da stroj za razvrstavanje paketa još uvijek nije integriran u potpunosti, isto će se nastaviti i tijekom cijelog ljeta. Razumljivo, takvom informacijom radnici nisu bili zadovoljni. Jednako tako, ponovno su upozorili predstavnike Poslodavca na male plaće, sustav nagrađivanja kao i ugovore na određeno, s napomenom da se kod dolazaka novih radnika u startu nude povoljniji ugovori o radu i to na neodređeno vrijeme. Nadamo se da će se preseljenjem poboljšati uvjeti rada svim radnicima, a najviše onim najopterećenijim, koji svakodnevno preko svojih ruku prenesu tone paketa i pismovnih pošiljaka.

ODRŽAN 9. MALONOGOMETNI TURNIR PETAR EKMAJER

Tradicija se nastavila, tako da je i ove godine Hrvatski sindikat pošte bio pokrovitelj Memorijalnog turnira „Petar Ekmajer – Pero“, koji je održan u subotu, 8. lipnja 2019. na izletištu Migalovci nedaleko Slavonskog Broda. Unatoč vrućini malonogometne ekipe su odigrale kvalitetan nogomet i motivacije za pobjedničko mjesto nije im nedostajalo.  1. mjesto osvojila je ekipa Sava osiguranje 2. mjesto osvojila je ekipa Pošta Nova Gradiška 3. mjesto osvojila je ekipa HSP Osijek Ove godine birao se i igrač utakmice, a jednoglasnom odlukom proglašen je naš kolega Boris Tomek (Pošta Nova Gradiška). Svim sudionicima pohvale na sudjelovanju, a pobjednicima čestitke! Naravno da se pobjeda slavila uz roštilj i čobanac kojeg su pripremile vrijedne ruke poštara, a slavlje se nastavilo do kasno poslijepodne.

LJETOVANJE U PLAVOJ VALI

Poštovane kolegice i kolege, tijekom PUNE TURISTIČKE SEZONE i u POSEZONI u PLAVOJ VALI ima još slobodnih termina za ljetovanje i odmor u svim našim turističkim objektima, a za vrijeme PUNE TURISTIČKE SEZONE slobodnih apartmana imamo na:

PUNTU (Otok Krk)
• rujan (8.-15. / 1 studio i 1 jednosobni)

VRBOSKOJ (Otok Hvar)
• lipanj (16.-26. / 3 jednosobna i 1 dvosobni)
• rujan (4.-14. / 2 jednosobna i 3 dvosobna)
BOLU (Otok Brač)
• rujan (8.-15. / 1 dvosobni apartman)

MLINIMA (kraj Dubrovnika)
• lipanj (16.-23. / 1 dvokrevetni i 1 četverokrevetni; 23.-30. / 1 dvokrevetni)
• rujan (8.-15. / 1 četverokrevetni)

Kvalitetan i ukusno opremljen turistički smještaj - top turistička odredišta - najpovoljnije cijene smještaja i uvjeti plaćanja (do 10 rata bez kamata), možete pronaći samo kod nas.
Za sve informacije posjetite našu internet stranicu www.sindikat-hsp.hr
ili nas nazovite na telefone 01 4686 087, 01 4686 088, 01 4686 093..

DOĐITE, LJETUJTE I UŽIVAJTE NA PREKRASNOM PLAVOM JADRANU U VAŠOJ PLAVOJ VALI

U SPOMEN NA DAVORA

Četiri je godine prošlo otkako nas je napustio naš kolega i prijatelj te nekadašnji glavni povjerenik Podružnice 1 Davor Kršić. Zato je u spomen na Davora, drugu godinu uzastopce, Podružnica 1 u subotu, 8. lipnja 2019., organizirala druženje na kojem se uz njegovu obitelj okupilo i 50-ak članova HSP-a. Budući da je Davor volio prirodu i planinarenje, a bio je i voditelj planinarskog društva Poštar, druženje je upriličeno u Planinarskom domu Vugrovec. Bio je to lijep i ugodan susret članova koji čuvaju uspomenu na Davora i sve ono što je učinio za njih i HSP. Podsjetimo, Davor nas je 6. lipnja 2015. godine, iznenadnom smrću sve ostavio u šoku i nevjerici, a Hrvatski sindikat pošte ostao je bez vrijednog i odanog povjerenika.

DAN PODRUŽNICE HSP – SLAVONSKI BROD

Članovi Brodsko-posavske županije svake godine obilježavaju Dan Podružnice, pa su tako i ove godine prvu subotu u mjesecu lipnju (1. lipnja 2019.) upriličili druženje povodom DANA PODRUŽNICE GP5 PODRUČJE SLAVONSKI BROD u brodskom izletištu, kupalištu te prostoru za odmor i rekreaciju Poloj. Vrijeme ove godine nije bilo naklonjeno, ali unatoč tome druženje nije propustio dobar dio članova, te je veselo raspoloženje potrajalo do kasnih večernjih sati.

Sva prava pridržana Hrvatski sindikat pošte, dizajn dpi