sindikat

VIJESTI


11. studenog 2019.

Održan 2. sastanak Radne skupine za utvrđivanje uvjeta i kriterija za uvođenje nacionalne mirovine

(MRMS) - Jučer je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održan drugi sastanak Radne skupine za utvrđivanje uvjeta i kriterija za uvođenje nacionalne mirovine, koju čine relevantni stručnjaci iz akademske, pravne i znanstvene zajednice te socijalnih partnera i udruga umirovljenika, a sastanak je vodila državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić. Na sastanku su održane prezentacije Državnog zavoda za statistiku vezano za demografsko-socijalne pokazatelje stanovništva 65+, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalna pitanja o zajamčenoj minimalnoj naknadi te Ministarstva rada i mirovinskoga sustava s temom o najnižoj mirovini.

Zaključno je dogovoreno da će sudionici na slijedećoj sjednici predstaviti svoja viđenja projekta Nacionalne mirovine koje će dostaviti pisanim putem. Također je dogovoreno da će se idući sastanka radne skupine održati u drugoj polovici studenoga.Cilj Radne skupine je utvrditi kriterije za obuhvat potencijalnih korisnika nacionalne mirovine, imovinski i/ili dohodovni cenzus, parametri za izračun visine nacionalne mirovine te potrebna financijska sredstva. Nacionalna mirovina je namijenjena svim starijim osobama koje nemaju minimalni mirovinski staž od 15 godina za stjecanje prava na starosnu mirovinu, a starije su od 65 godina života i nemaju drugi izvor prihoda, a sastavni je dio Strategiji socijalne skrbi za starije osobe u RH za razdoblje od 2017.-2020.

Uz državnu tajnicu Majdu Burić i pomoćnicu ministra Melitu Čičak na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalna pitanja, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Državnog zavoda za statistiku, Instituta za javne financije, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskog instituta te Sindikata umirovljenika Hrvatske, Matice umirovljenika Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnog sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata.

Prosječna neto plaća za kolovoz 6.438 kuna

(N1) Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz iznosila je 6.438 kuna, što je na godišnjoj razini realno više za dva posto, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS).

U odnosu na srpanj, prosječna isplaćena neto plaća za kolovoz realno je viša za 0,6 posto.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za kolovoz isplaćena je u djelatnosti zračnog prijevoza, u iznosu od 12.108 kuna, a najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, 4.250 kuna.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za kolovoz iznosila je 5.608 kuna, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća za kolovoz iznosila je 8.775 kuna, što je realno 0,7 posto više nego za mjesec ranije. Na godišnjoj je razini, pak prosječna bruto plaća bila realno viša 2,3 posto.

Podaci DZS-a pokazuju da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za kolovoz iznosila 36,65 kuna, a bruto 49,95 kuna.

U kolovozu je prosječna neto satnica tako bila za 4,1 posto viša nego u mjesecu ranije, dok je na godišnjoj razini viša za 6,9 posto.

Bruto satnica je, pak, na mjesečnoj razini bila viša za 4,2 posto, a na godišnjoj za 7,3 posto.

U kolovozu je prosječno isplaćeno 176 radnih sati, što je 3,3 posto manje nego u prethodnom mjesecu. Pritom je najveći broj plaćenih sati ostvaren djelatnosti vodenog prijevoza (187), a najmanji u socijalnoj skrbi bez smještaja (161).

Europski tjedan zaštite na radu

NHS - U okviru radnog i sadržajnog obilježavanja Europskog tjedna zaštite na radu u Republici Hrvatskoj (od 21. do 25. listopada 2019. godine) organizirat će se različiti susreti u radnim sredinama, predavanja, radionice i skupovi uz sudjelovanje predstavnika sindikata, poslodavaca, radnika, stručnjaka zaštite na radu i drugih zainteresiranih dionika, na kojima će između ostalog biti predstavljena kampanja EU OSHA (Europska agencija za zaštitu na radu) „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima 2018. – 2019.“ Naime, EU-OSHA-a pokreće Europski tjedan za sigurnost i zdravlje na radu zajedno sa svojim partnerima radi poticanja participativnog i aktivnog upravljanja sigurnošću opasnih tvari.

Podsjetimo, Europski tjedan za sigurnost i zdravlje na radu  koji se obilježava u listopadu (43. kalendarski tjedan) vrhunac je svake kampanje za zdrava mjesta rada.

Kampanja za razdoblje 2018. – 2019.: „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima”
Izloženost opasnim tvarima na europskim je radnim mjestima mnogo češća nego što većina ljudi može zamisliti. Opasne tvari na radnom mjestu mogu uzrokovati širok raspon zdravstvenih problema i bolesti, a predstavljaju i sigurnosne rizike. Cilj kampanje za razdoblje 2018. – 2019.  jest podizanje razine osviještenosti o rizicima koje predstavljaju opasne tvari na radnom mjestu te promicanje kulture sprečavanja rizika.

Ciljevi kampanje

Podizanje svijesti o važnosti sprječavanja rizika povezanih s opasnim tvarima , čime će se pridonijeti otklanjanju uobičajenih zabluda.
Promicanje procjene rizika pružanjem informacija o praktičnim alatima i stvaranjem mogućnosti razmjene dobre prakse s posebnim naglaskom na:

- uklanjanje ili zamjenu opasnih tvari na radnom mjestu,

- hijerarhiju preventivnih mjera (tj. usklađenost s hijerarhijom utvrđenom u zakonodavstvu kako bi se uvijek odabrala najučinkovitija vrsta mjere).

Podizanje razine osviještenosti o rizicima povezanima s izlaganjem karcinogenim tvarima na radnom mjestu  podupiranjem razmjene dobre prakse. EU-OSHA potpisnica je sporazuma kojim se obvezuje na primjenu Plana djelovanja EU-a za karcinogene tvari.

Usmjeravanje aktivnosti na skupine radnika  koji imaju specifične potrebe i koji su izloženi višim razinama rizika pružanjem odgovarajućih informacija i primjera dobre prakse. Razine rizika mogu biti više jer su ti radnici neiskusni, neinformirani ili fizički osjetljiviji, ili jer često mijenjaju poslove, rade u sektorima s niskom razinom osviještenosti o tim pitanjima ili zbog veće ili različite psihološke osjetljivosti (npr. u slučaju mladih naučnika ili zbog razlika između muškaraca i žena).

Sva prava pridržana Hrvatski sindikat pošte, dizajn dpi