sindikat

POST INFO 773


08. srpnja 2020.

TKO TO TAMO LAŽE?

Suočeni s orkestriranim i zlonamjernim širenjem bezočnih laži, zdravom razumu teško prihvatljivih konstrukcija u kojima sudjeluju i neki rukovoditelji, kako je Sindikat stao na put popravljanju materijalnog položaja radnika, Poslodavcu (Uredu za upravljanje ljudskim resursima) smo uputili dopis kojeg prenosimo u cijelosti.

"Poštovani g. direktore,  slobodan sam Vas podsjetiti na razgovore vođene u vezi sklapanja Aneksa važećem Kolektivnom ugovoru, koji do danas nisu rezultirali potpisom istoga, iako za to ne vidimo niti jedan valjani i opravdani razlog. Jednako tako ću podsjetiti da smo bili usuglasili sve važne prijepore u cilju da se u popis radnih mjesta na kojima radnici imaju pravo na dodatak na plaću (čl. 46. KU), dodatno uvrsti jedan broj radnih mjesta, čime bi se koliko-toliko honoriralo znanje, vještine i trud kojeg ti radnici ulažu na svojim radnim mjestima, a što im nažalost, ne uvažava trenutni Pravilnik o plaćama. Podsjetit ću i na to da smo kod donošenja istog tog Pravilnika (2015. god.) ukazivali na njegove manjkavosti, poglavito u odnosu na vrednovanje radnih mjesta koja su naknadno uvrštena (ili bi morala biti uvrštena) u rečeni članak 46. KU.
S obzirom da socijalni partneri u našoj tvrtki, Poslodavac i Sindikat, vrlo dobro znaju da Sindikat nikad nije bio, niti će ikada biti(!) protiv povećanja plaća i ostalih materijalnih prava radnika, nevjerojatna je laž koju već duže vremena plasiraju „dobro informirani“ širitelji te notorne neistine kako je upravo Sindikat taj koji je odgovoran što nekim radnicima, poglavito „zanatlijama“, plaća nije povećana. Pošto, prema našim saznanjima, u ovoj nečasnoj raboti širenja laži i dezinformacija, osim dežurnih zlonamjernika raznih fela, sudjeluju i neki rukovoditelji, a sve radi nanošenja štete reprezentativnom Sindikatu, pozivamo Vas na žurno zaključivanje pregovora za Aneks KU i njegovo potpisivanje. Osim navedenog, koristim prigodu podsjetiti Vas da sam u ime Hrvatskog sindikata pošte, dana 10. lipnja 2020. poslao požurnicu vezanu za primjenu novog, poboljšanog i proširenog, modela obračuna stimulativnog (varijabilnog) dodatka na plaću. Da po već viđenom obrascu ne bi bilo da je Sindikat opet nešto kriv i da je protiv poboljšanja modela koji bi bio u korist radnika, očekujemo žuran i konkretan odgovor na postavljeno pitanje: Zašto već nije i kad će krenuti isplata po novom modelu obračuna varijabilnog dijela plaće, prema kojem bi „varijabilu“ primao veći broj naših radnika, uključujući i radnike u onim radnim procesima koji do sada nisu bili obuhvaćeni isplatom ovog dodatka na plaću?  Srdačan pozdrav, Milan Jukić, predsjednik HSP“.

SUMRAK SAGA-STOLICE

Posljednja priča o stolicama u Hrvatskoj pošti je stvarno pokazala sumrak odnosa neposredno nadređenog i „podčinjenog“ radnika. O stolicama i njihovom stanju smo puno i previše pisali i pričali svih ovih godina. Stanje se malo popravi, pa malo pokvari. Ono što nas je oduvijek čudilo, neshvaćanje je odgovornih da svaka stolica ima svoj uporabni vijek, a da način korištenja stolica na šalterima (tu mislimo na korištenje od strane više radnika, potrebu stalnog sjedanja-ustajanja, pomicanja...) zasigurno vijek uporabe ne produljuje, nego skraćuje. No, posljednja priča je posebno zanimljiva! Određena količina stolica je nakon preseljenja radnika iz Branimirove, Stepinčeve i tko zna kojih lokacija na nove lokacije, spremljena i upućena u operativu (čitaj sirotinji) da ju koriste do kraja vijeka. Neke od stolica iz tog kontingenta, već su upitne za daljnje korištenje. Ali, budući da naši operateri u cijeloj paleti svojih poslova i obaveza do sada nisu imali, na mala vrata im njihovi rukovoditelji uvode i „obuku“ za servisere uredskih stolica. Tako je operateru jednog ureda, njegov rukovoditelj poslao rabljenu i neispravnu stolicu, pa neka on od te i one svoje izrabljene i pokidane, napravi jednu ali ispravnu!? Pa ljudi moji, je li to moguće!?

UŽIVAJTE I LJETUJTE SIGURNO U PLAVOJ VALI

Poštovane kolegice i kolege,  u PLAVOJ VALI imamo vrlo uspješnu turističku sezonu i zahvaljujemo svim našim vjernim gostima na ukazanom povjerenju. Gotovo svi raspoloživi termini su nam popunjeni, a ono malo nepopunjenih termina ne ostaju dugo slobodni. Vezano uz opasnosti od pandemije Covid-19, sa svoje strane smo poduzeli i primjenjujemo sve propisane epidemiološke mjere zaštite, kako naših gostiju, tako i objekata za turistički smještaj. To znači da se svi apartmani prije smjene gostiju detaljno čiste i dezinficiraju s propisanim zaštitnim sredstvima i za naše goste nema baš nikakve opasnosti. Od naših gostiju očekujemo da u socijalnim kontaktima poštuju propisane epidemiološke mjere zaštite i socijalne  distance, a dosadašnji tijek turističke sezone pokazao je da svi naši gosti s pravom mogu očekivati ugodno i sigurno ljetovanje u PLAVOJ VALI.

Popis trenutno slobodnih termina za ljetovanje i odmor u našim turističkim objektima:  

PUNAT (Otok Krk)

• rujan (6.-13. - 3 jednosobna apartmana)  VRBOSKA (Otok Hvar)

• srpanj (7.-17. - 1 jednosobni apartman) 

• kolovoz (16.-26. - 1 jednosobni apartman) 

• rujan (16.-26. - 1 jednosobni apartman); 5.-15. - 2 jednosobna i 2 dvosobna apartmana; (6.-16. - 2 jednosobna i 1 dvosobni apartman) 

MLINI (kraj Dubrovnika)

• kolovoz/rujan (30.8.-6.9. - 1 dvokrevetni apartman)

• rujan (6.-13. - 1 dvokrevetni i 1 četverokrevetni apartman) 

Kvalitetan i ugodno opremljen turistički smještaj - top turistička odredišta – najpovoljnije cijene smještaja i uvjeti plaćanja (do 10 rata bez kamata), možete pronaći samo kod nas. Za sve informacije posjetite našu internet stranicu www.sindikat-hsp.hr ili nas nazovite na telefone: 01 4686 088, 01 4686 093.

DOĐITE, LJETUJTE I UŽIVAJTE NA PREKRASNOM PLAVOM JADRANU I U VAŠOJ PLAVOJ VALI

POTPORE ČLANOVIMA HSP-a

Na temelju Pravilnika o Fondu solidarnosti, Hrvatski sindikat pošte je u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja 2020. svojim članovima ukupno isplatio 298.100,00 kuna.

Sva prava pridržana Hrvatski sindikat pošte, dizajn dpi