sindikat

IZVANREDNI POST INFO


01. veljače 2013.
HRVATSKI SINDIKAT POŠTE
REPUBLIČKI SINDIKAT RADNIKA HRVATSKE
 
ČLANOVIMA SINDIKATA
RADNICIMA HRVATSKE POŠTE
SVIMA
Poštovane kolegice i kolege,
 
U četvrtak 31.01.2013. godine završeni su pregovori za izmjenu Kolektivnog ugovora za radnike HP-Hrvatske pošte d.d. te su ovlašteni predstavnici reprezentativnih sindikata i poslodavca potpisali II. Aneks Kolektivnog ugovora.
 
 
Kolektivnim pregovorima smo pristupili svjesni činjenice da je stanje na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj u najmanju ruku kaotično te da je na naplatu, nažalost, stiglo dugogodišnje bezakonje i maćehinski odnos hrvatskih institucija prema Hrvatskoj pošti, što je, uz evidentne unutarnje slabosti, dovelo do nezavidne financijske i gospodarske situacije u HP.

Nakon dugih, mukotrpnih i ponekad mučnih, pregovora, uz veliku zabrinutost za budućnost Hrvatske pošte i njezinih 10.500 radnika, donijeli smo odluku da, kao svoj doprinos stabilizaciji poslovanja Hrvatske pošte i budućnosti njezinih radnika, potpišemo II. Aneks Kolektivnog ugovora za radnike Hrvatske pošte, ocjenjujući da je to u ovom trenutku daleko bolja solucija u odnosu na otkazivanje Kolektivnog ugovora koje je kao alternativa prijetilo nesagledivim posljedicama za Hrvatsku poštu i sve njene radnike.

Od prvotnog prijedloga Poslodavca u kojim je bila predviđena izmjena trideset i šest (36) članaka Kolektivnog ugovora, čime je, između ostalog, u pitanje bio doveden ozbiljan broj materijalnih primanja radnika, uspjeli smo zadržati većinu prava iz dosadašnjeg Kolektivnog ugovora dok je ovim Aneksom regulirana neisplata regresa, božićnice i jubilarnih nagrada za 2013. godinu te smanjenje dnevnice na 150,00 kuna.

Konačni tekst II. Aneksa Kolektivnog ugovora, do objave u službenom glasilu Hrvatske pošte, dostupan vam je na web stranicama sindikata ili putem naših sindikalnih povjerenika.
 
 
Predsjednica HSP-a: Jadranka Dumbović
Predsjednik RSRH-a: Željko Vidaković

Sva prava pridržana Hrvatski sindikat pošte, dizajn dpi